Θεωρητική εξέταση υποψηφίων οδηγών μέσω Η/Υ

 

Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών στο πλαίσιο της προσπάθειας για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας αναβαθμίζει τη θεωρητική εξέταση των υποψηφίων οδηγών με την εφαρμογή ενός ηλεκτρονικού συστήματος εξέτασης.

Με το νέο σύστημα εξασφαλίζεται η άμεση, αντικειμενική και εύκολη εξέταση των υποψηφίων οδηγών. Εξασφαλίζεται απόλυτη διαφάνεια ενώ απλοποιούνται οι διαδικασίες για τη Δημόσια Διοίκηση.

Συγκεκριμένα :
 • Το σύστημα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και ο σχεδιασμός του έχει γίνει ώστε να είναι φιλικό προς τον χρήστη και απόλυτα ασφαλές προκειμένου να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρέμβασης.
 • Τα ερωτηματολόγια για κάθε εξεταζόμενο δημιουργούνται κάθε φορά με τυχαία επιλογή από την βάση δεδομένων κατά την έναρξη της διαδικασίας εξέτασης.
 • Η σειρά των απαντήσεων κάθε ερώτησης είναι τυχαία κάθε φορά προκειμένου να αποφεύγεται το φαινόμενο αποστήθισης των απαντήσεων.
 • Στο τέλος της εξέτασης το σύστημα εκτυπώνει τις ερωτήσεις που ετέθησαν στον υποψήφιο, τις απαντήσεις που έδωσε, την ορθότητα τους καθώς και το τελικό αποτέλεσμα.
 • Το νέο σύστημα παρέχει τη δυνατότητα εξέτασης υποψηφίων στις τέσσερις κατηγορίες διπλωμάτων οδήγησης, δηλαδή αυτοκινήτου, δικύκλου, φορτηγού και λεωφορείου.
Το μηχανογραφικό σύστημα σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθήνας και παρέχεται η δυνατότητα ελεύθερης χρήσης του προγράμματος μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. 


ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Η ΝΕΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές που επήλθαν με την αλλαγή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από 3/6/2007. Αν δεν επιθυμείτε να κάνετε νέα εγκατάσταση από την αρχή, μπορείτε να ενημερώσετε την παλιά σας έκδοση, ακολουθώντας τις οδηγίες κάτω από τον τίτλο "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (UPDATE) ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ".

ΝΕΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Προκειμένου να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα 'TestDrive' για πρώτη φορά στον υπολογιστή σας, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 1. Κατεβάστε το αρχείο TestDrive.zip (Μέγεθος 12,6 ΜΒ) και αποθηκεύστε το σε ένα κατάλογο στον σκληρό σας δίσκο.
 2. Αποσυμπιέστε το αρχείο TestDrive.zip με το πρόγραμμα WinZip ή κάποιο άλλο αντίστοιχο.
 3. Εκτελέστε το πρόγραμμα setup.exe και ακολουθείστε τις οδηγίες στην οθόνη.
 4. Ρυθμίστε την οθόνη σας σε ανάλυση 1024 Χ 768 και Large Fonts (120dpi).
  Για αυτή τη ρύθμιση ακολουθείτε τα βήματα: Από την επιφάνεια εργασίας δεξί κλικ --> Ιδιότητες --> Ρυθμίσεις --> Για Προχωρημένους --> Ρύθμιση DPI: Μεγάλο μέγεθος (120 DPI).

  Μετά από τα παραπάνω μπορείτε να εκτελέσετε το πρόγραμμα


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (UPDATE) ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Προκειμένου να ενημερώσετε το πρόγραμμα 'TestDrive' το οποίο έχετε ήδη εγκαταστήσει στον υπολογιστή τους, με τις τελευταίες διορθώσεις στις ερωτήσεις και τις απαντήσεις, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 1. Κατεβάστε το αρχείο ExerBase.zip (Μέγεθος 602ΚΒ) και αποθηκεύστε το σε ένα κατάλογο στο σκληρό σας δίσκο.
 2. Αποσυμπιέστε το αρχείο ExerBase.zip με το πρόγραμμα WinZip ή κάποιο άλλο αντίστοιχο.
 3. Εντοπίστε τον κατάλογο στον οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο το πρόγραμμα TestDrive.
 4. Σβήστε το αρχείο Exerbase.mdb που βρίσκεται σε αυτόν.
 5. Τοποθετείστε στη θέση του το νέο αρχείο Exerbase.mdb.